Over ons

Welkom bij Les Petits Chiens,

Wij zijn Mirian en John van Nispen. In 2021 hebben we besloten om een ander type leven te leiden. Meer rust, ruimte en natuur. Dit samen met onze teckels Charlie, Puk, Baerke en Bijou. Onze twee zonen wonen en werken in Nederland.

Baerke, Charlie en Puk, bij Moutier d´Ahun

Onze locatie

In Saint Silvain sous Toulx hebben we onze nieuwe stek gevonden. Na een jaar van verbouwen en aanpassen van onze typische Franse woning met aangrenzende grond, is onze accommodatie geschikt om gasten te ontvangen met dezelfde passie: genieten van de natuur en de rust samen met je teckel(s).

Onze accommodatie ligt in het gehucht (in het Frans “Hameau”) Le Montaguillaume in het dorp Saint Silvain sous Toulx in het Departement Creuse. Het dorpje is een eigen gemeente met 160 inwoners, wonend op een oppervlakte van bijna 15 km2. Het Departement Creuse, behorend tot de regio Limousin, Nouvelle-Aquataine ligt in het midden van Frankrijk. Afstand vanaf Utrecht 845 km en 380 km onder Parijs.

“Routebeschrijving”

Algemene informatie over de omgeving:

De Creuse ligt in het groene hart van Frankrijk en is zeer dun bevolkt. De Fransen noemen het liefkozend ook wel : “La France Profonde” oftewel het ware Frankrijk; onaangetast en oorspronkelijk. Je kunt hier uren wandelen, fietsen of autorijden door het prachtige glooiende landschap, waarbij je bijna niemand tegenkomt. Hier is geen vervuilende industrie en er zijn geen grote snelwegen zodat de lucht zeer schoon is. Doordat er geen lichtvervuiling is zie je hier ’s nachts één van de mooiste sterrenhemels. Tevens is het door de overvloed aan natuur nog echt stil. Bij schemering lopen de reeën door de tuin en ’s avonds hoor je de uil vanuit het aangrenzende bos. Het landschap is zeer afwisselend door de met natuurstenen en heggen afgezette weiden, de grote bospercelen en de heuvels met op de toppen ongekende vergezichten. De zeer vriendelijke bevolking in de Creuse bestaat voor een deel uit hardwerkende boeren die bekend staan om hun Limousin rundvee, dat hier dan ook overal in de weiden staat te grazen. De Creuse heeft meer te bieden dan alleen rust en ruimte. Om de bezienswaardigheden, de brocantes en markten te ontdekken, vindt u meer informatie onder het kopje “INTERESSANT” op deze website. Als u wordt aangesproken om samen met uw teckel(s) te genieten van de streek, met gelijkgestemde teckelliefhebbers, dan vindt u bij ons een onbezorgd onderkomen dat is aangepast aan onze gezamenlijke passie. Uiteraard bent u ook welkom zonder hond.

Bienvenue au Les Petits Chiens.

nl_NLNederlands